Selkeä vaatekaappi on osa sujuvaa aamua

Selkeästi järjestelty vaatekaappi oikeilla varusteilla, siitä se onnistunut päivä alkaa. Kun kaikella on oma paikkansa, löytyy jokaiseen päivään oikeat vaatteet hetkessä. Tyylikäs vaatekaappi pitää vaatteesi siisteinä ja on samalla sisustuselementti, jolla saat makuuhuoneeseesi tasokasta ilmettä. Me Inarialla valmistamme vaatekaapit sinun makuuhuoneesi mittoihin, sinun valitsemistasi materiaaleista.

Neljä vinkkiä siistiin vaatekaappiin

1) Pidä esillä vain vaatteet, joita käytät

Kun heräät aamulla ja olet lähdössä töihin, valikoiman laajuus on usein sinun omaa hyvinvointiasi vastaan. Makuuhuoneen vaatekaapissa kannattaa säilyttää vain käytössä olevat vaatteet ja asusteet, muut kannattaa viedä vaatehuoneeseen. Ennen kuin siirrät vaatteita säilöön, varmista kuitenkin niiden puhtaus: likaiset vaatteet kannattaa pestä välittömästi eikä vasta ensi syksynä.

2) Siivoa kaappi vähintään kaksi kertaa vuodessa

Vaatekaappi kannattaa siivota pukeutumiskauden vaihtuessa: jos tilaa on runsaasti, kannattaa siivous tehdä kaksi kertaa vuodessa, jos tilaa on vähemmän, siivoa sisältö aina kauden vaihtuessa. Imuroi ja pyyhi kaapin tasot nihkeällä liinalla, jotta vaatteistasi irronnut nukka ja pöly pysyvät kurissa. Kun laitat vaatteita takaisin, laita hyllyille vain vaatteet, joita tiedät käyttäväsi ja jotka ovat sekä puhtaita että ehjiä.

3) Älä pidä kiinni

Ole rehellinen itsellesi: älä säilytä vaatteita, joita et tule käyttämään – ainakaan maakuuhuoneesi vaatekaapissa. Nämä vaatteet kannattaa antaa vaatekeräykseen ja vaatekaappiin eksyneet rikkinäiset taasen siivota pois kaapista.

Entäpä liian pienet tai suuret vaatteet? Tuletko vielä mahtumaan niihin? Jos tulet, laita ne vaatehuoneeseen odottamaan, muutoin niille kannattaa sanoa hyvästit ja vaalia hyviä yhteisiä muistoja: vaatteet löytävät varmasti uuden onnellisen omistajan vaatekeräyksen kautta.

4) Valoista on apua

Aamulla meillä kaikilla ei ole aina valot päällä. Useimmat varmasti ovat myös sitä mieltä, että matkalla kodista työpaikalle voisi olla mahdollisimman vähän esteitä. Vaatekaapin valot auttavat hieman unisemmankin löytämään kaapista saman parin sukat ja toimivan kokonaisuuden ilman penkomista, jolloin sekä vaatteet että vaatekaappi pysyvät siistimmässä kunnossa.Soita ja varaa mittauskäynti »