Hylly kirjoille, muistoille ja kaikelle muulle mukavalle

Joillakin meistä on huonekaluliikkeen mittoihin suunnitellut kodit – toisilla taasen ei. Inarian kirjahyllyt sopivat sinun kotisi mittoihin, sillä ne tehdään mittatilaustyönä. Millilleen.

Säilytit kirjahyllyssä sitten kirjoja, astioita tai muistoesineitä matkoiltasi, tyylikäs mittojen mukaan tehty hylly luo niille arvoisensa ympäristön. Lasiset liukuovet estävät pölyyntymistä ja hyllyihin integroidut valot kruunaavat kokonaisuuden.

Miten kertoa elämäsi tarina kirjahyllyssä?

1) Näytä juuresi

Isomummon posliinit ja hopeat; ukin sotamuistot; saha, jolla sukutilan hirret kaadettiin. Matkan varrelta löytyy paljon näytettävää, jotka osaltaan määrittävät sitä, mitä sinä olet. Jos haluat kotiisi museon, joka kertoo perheenne tarinaa, kirjahyllystä luot sille hienot puitteet.

Vanhoista esineistä löytyy jutunjuurta. Eikä niiden tarvitse olla viimeisen päälle priimakunnossa, sillä käytön jäljet vain lisäävät tarinaasi todentuntua. Kirjahyllyyn koottu kokoelma nätisti valaistuna tekee vaikutuksen vieraisiin ja auttaa löytämään yhteistä pohjaa myös uusien tuttujen kanssa.

2) Kokoa muistoja matkan varrelta

Joillekin se voi olla vain pehmonalle, mutta sinulle ensimmäinen rakkaaltasi saamasi lahja. Se on tärkeä siinä missä kuva lapsen ensihymystä, lomalta löytyneet simpukankuoret tai kummitytöltä saatu omakuva.

Muistosi kertovat sinusta enemmän kuin lukemasi kirjat tai keräämäsi astiastot. Niihin sisältyy tapahtumia ja ihmisiä, jotka ovat muistamisen arvoisia. Laita tärkeät muistosi kirjahyllyysi, jonka lasinen liukuovi suojaa sisältöä pölyltä.

3) Esittele kokoelmasi

Muumimukeja, jääkiekkokortteja, vanhoja esineitä, postimerkkejä tai tietokoneita vuosien varrelta. Kirjahyllyssä kokoelmasi pääsee oikeuksiinsa. Se näyttää hyvältä ja on sinun sekä vieraidesi ihasteltavissa.

Keräämäsi esineet kertovat, kuka sinä olet, ja niiden näyttäminen tutuille ja vieraille avaa niin puheenaiheita kuin mahdollisia jaettuja kokemuksia. Arvokkaat keräilyesineesi on hyvä pitää suojassa suoralta auringonvalolta ja pölyltä, mikä onnistuu hyvin mittatilauskaapissa.